top of page
Strijd der Geliefden - 24 april
Strijd der Geliefden - 24 april

vr 24 apr

|

Zaal 't Centrum

Strijd der Geliefden - 24 april

Om 20 uur. Een komische remake van het alom bekende 'Romeo and Juliet'!

De ticketverkoop is momenteel gesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

24 apr 2020, 20:00

Zaal 't Centrum, Dorp 21, 2310 Rijkevorsel, België

Over de voorstelling

'Strijd der Geliefden' is gebaseerd op 'Romeo and Juliet', ongetwijfeld het bekendste liefdesverhaal van Shakespeare en misschien wel in de geschiedenis van de literatuur.

De liefdesklassieker wordt enigszins geactualiseerd door de 17de eeuw ‘onopvallend’ te transformeren naar de 21ste eeuw. De bekende thema’s uit 'Romeo and Juliet' blijven overeind, maar worden op wonderlijke wijze doorweven met komische en muzikale elementen. Zo ontstaat een gloednieuw verhaal waarin allerlei personages een eigen inbreng hebben.

Er is uiteraard de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia. Vooral Julia’s vader, een wereldvreemde heer, verzet zich met hand en tand tegen de liefdesplannen van zijn dochter. Hij wil immers dat zijn dochter trouwt met de edele Paris.

Julia verzet zich en er worden plannen gesmeed. Romeo krijgt hulp, maar ook heel wat tegenwind. Heel wat verrassende wendingen loeren om de hoek. What’s in a name? Liefde kent toch geen grenzen? Of wel?

Liefde, vriendschap, verlangen en haat zijn dominant aanwezig in het verhaal. Maar 'Strijd der Geliefden' is geen louter clichématige afdruk van 'Romeo and Juliet' of van liefde en haat. In dit verhaal zit meer, waardoor de conflicten en de personages herkenbaar en menselijk worden.

Dit is de voorstelling van 24 april.

Regie door Jimmy Janssen en Tom Nooyens.

Tickets

 • Ticket

  Wanneer u dit ticket koopt, gaat u akkoord met de verkoopsvoorwaarden die te vinden zijn op jtglobe.be/privacy.

  € 9,00
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket -6 jaar

  De leeftijd van het kind zal gecontroleerd worden bij de ingang.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page