top of page

Over Globe

God is een meisje 2010.jpg

Het

prille begin

We schrijven het voorjaar van 2009. Vier creatieve masterminds (Michiel Adriaensen, Kenneth Kerckhofs, Ward Peeters en Jimmy Janssen) steken de koppen bij elkaar nadat een vorige toneelvereniging, ‘Buitenste Binnen’, was gestopt. Kannen en kruiken waren nog nooit zo snel gevuld: nog geen jaar later speelde Jeugdtheater Globe de komedie ‘God is een meisje op een plastieken tuinstoel’, waarin de vaste waarden van vandaag hun eerste stapjes op de planken waagden.

De

groei

Dat smaakte naar meer. Het werd zowaar een traditie – zoals we die vandaag nog kennen – om elk voorjaar een nieuw stuk te presenteren aan een steeds nieuwsgieriger wordend publiek. Om aan alle eisen te voldoen – volledig volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’ – zette Jeugdtheater Globe zo rond 2016 de samenwerking in met de Koninklijke Fanfare Vermaak na Arbeid voor een tweejaarlijks sprookjesconcert voor de allerkleinsten. Zo werden de u wel bekende sages van de Gelaarsde Kat en de Kleine Prins al door ons vertolkt.

701A6720.JPG

niet

te stoppen

Grenzen aan de groei? Neen, zover laten wij het bij Globe niet komen. Elk jaar werven we nieuwe natuurtalenten aan die met graagte deelnemen aan onze workshops, sprookjesconcerten of toneelstukken. Bovendien heeft Globe sinds kort de eer en het genoegen om Zijne Zaligheid Sinterklaas een handje te mogen helpen bij het rondbrengen van cadeautjes in en rond Rijkevorsel. Als u geluk hebt, zou het zo maar eens kunnen dat Hij met zijn Pieten halt houdt bij u thuis of op uw buurtfeest.

6e7879e4-aeb7-40bd-8033-eb31b7bd864d.JPG

Onze

bestuursLeden

Jimmy

voorzitter

Jimmy Janssen

Jimmy, onze voorzitter, is een van de drijvende krachten achter Jeugdtheater Globe. Hij is de kapitein aan het stuur van een schip vol enthousiaste matrozen. Gelukkig is deze kapitein zelf ook even gedreven en enthousiast om nieuwe, mooie en leuke dingen te blijven doen met Globe. Onze voorzitter is er een om trots op te zijn!

Elien

secretaris

elien de vrij

Al vele jaren is Elien te bespeuren in de wonderlijke wereld van Globe. Achter de schermen trekt ze samen met de andere bestuursleden mee aan het zeil om de boot der Globers op de juiste koers te houden. Daarnaast is ze ook steeds weer ergens zwoegend en zwetend te vinden, timmerend aan de planken van het – niet Shakespeariaanse, voor alle duidelijkheid – Globe-theater, om het nadien zelf te beklimmen en te schitteren, zonder daar ooit een glitterjurk voor nodig te hebben. Gelukkig hangt er wel steeds toevallig een discobal aan het plafond.

no photo_edited.jpg

bestuurslid

Tom verhoeven

Tom Verhoeven zit vanaf het begin van Globe bij ons in het bestuur. Hij heeft altijd een constructieve inbreng bij de vergaderingen. Ook tijdens de voorstellingen in zijn inzet van onschatbare waarde. Hij staat ook steeds paraat met een luisterend oor en tijdens activiteiten is het altijd pret met hem. We hopen dat we nog lang met deze prachtige mens mogen samenwerken.

Tom

ondervoorzitter

tom nooyens

Tom brengt als bestuurslid veel leven in de brouwerij.
Met zijn grappen zorgt hij steeds voor een vrolijke ondertoon.
Jawel, onze ondervoorzitter is soms een echte kloon. 
Toch is hij steeds plichtbewust op elke vergadering van de partij. 

Ook aan creativiteit is bij Tom geen gebrek. 
Dit is als ondervoorzitter een grote troef. 
Het schrijven van teksten verloopt hem dan ook niet stroef. 
Tom zit met zijn humor en talent echt op zijn plek. 

Tom is veelzijdig en heeft veel geduld. 
Twee nuttige eigenschappen voor hij, 
met een jeugdig bestuur aan zijn zij. 
Wij hadden niemand anders als ondervoorzitter gewild.

Floor

jeugdverantwoordelijke

floor van den eijnden

Floor is er al van het begin bij.

Met haar aanwezigheid zijn we altijd blij.

Ook in het bestuur kunnen we op haar rekenen.

Voor een tweede Floor zouden we meteen tekenen.

Als advocate moet ze niet veel meer leren, want tijdens de vergaderingen kan ze productief debatteren. 

Ze is verantwoordelijke voor de jeugd.

Haar enthousiasme doet altijd veel deugd.

Voor vragen over de jeugdwerking kan je bij haar terrecht.

Ze zal dan zeker vechten voor de kinderen hun RECHT.

Rosine

Penningmeester

Rosine Wuyts

Rosine is eigenlijk de spring-in-het-veld van Globe. Wat er ook te doen is, zij staat altijd paraat, zoals bij de voorbereidingen en repetities. Maar ook achter de schermen en bij nevenactiviteiten zul je haar zien. Ze was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het secretariaat; daar was zij zeer punctueel. Vandaag beheert ze de financiën. Met haar enthousiasme is het een plezier om met haar samen te werken.

Jasper

bestuurslid

jasper snoeys

Jasper komt van het Perzische Caspar, wat op zijn beurt is afgeleid van het woord ‘kandschwar’ in diezelfde taal en de letterlijke betekenis ‘meester van de schat’ draagt. Laat nu net die woorden Jasper perfect samenvatten. Hij bewaart mee de schat van de toneelkunst als bestuurslid bij onze vereniging. Bovendien is hij deze kunst ook zelf bijzonder meester. Meermaals stond hij al met groots succes op de planken. En last but not least, het is een schat van een kerel. Hij heeft het hart 100% op de juiste plaats en moest er toch iets zijn dat hem van dat fluwelen hart moet, dan zal hij dat met de meest zachte tong de wereld insturen. Kortom, een meesterlijk acteur en een schat van een persoon. Dames en heren, Jasper Snoeys!

bottom of page